fbpx
Részlet az Eredetből: a Boldogok Földje

Egy álom vált valóra

2023. május 22.
Ruben
bemutató | előadás | Eredet | Hevesi Sándor Színház | ősbemtuató
Bemutató

Bemutattuk első önálló produkciónkat

2023. május 20-án új táncszínházi előadást, néptánc show-t mutattunk be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban EREDET címmel.

Laurával régóta dédelgetett álmunk, hogy Zalaegerszegen magasabb szintre emeljük a táncművészetet, és akár hivatásos társulatot állítsunk fel. Ehhez most megtettük az első nagyobb lépést, és létrehoztuk első önálló műsorunkat: egy olyan előadást, amely a hagyományos népművészetünkből – magyar néptáncból és népzenéből – építkezik, ám attól valamelyest elvonatkoztat, és a ma emberét is megszólítja, neki is van üzenete. Nem mellesleg pedig összeállt a Kósart. társulata félhivatásos műhelyként. Velük vagyunk most túl egy hosszú és tartalmas próbafolyamaton, ahol elsősorban szabadidőnkből áldozva, nem ritkán szombaton-vasárnap egész nap, akár késő estébe nyúlóan dolgoztunk egy közös projekten, egy közös álmon: egy olyan produkción, ami egyedülálló, mondhatni EREDET-i. 😉

Amikor augusztusban elkezdtünk közösen dolgozni, még nem láttuk, hogy egyszer eljön ez a nap. Persze tudtuk, hogy ezért dolgozunk, de akkor valahogy nem jutott eszünkbe. Rengeteg izzadság, rengeteg – sokszor sikertelen – próbálkozás, rengeteg gyakorlás vezetett idáig. A koreográfiákkal tudatosan tettük magasra a lécet technikailag és előadói szempontból is, ezért a megvalósítás mindenkinek kihívást jelentett.

Hogy hova fog kifutni az előadás, még nem látjuk, de azt érezzük, hogy megérte a rengeteg lemondást.

Minden szereplő 100%-ban, a tőle telhető legtöbbet nyújtotta, amiért nagyon hálásak vagyunk! 

A bemutató után rövid állófogadást tartottunk, ahol Áronnal – a darab zeneszerzőjével – felvázoltuk a közös munka lehetséges folytatását is.

Ha nem szeretnétek lemaradni a következő előadásunkról, kövessétek a közösségi oldalainkat:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

NE MARADJ LE!

Légy az elsők között, akik értesülnek újdonságainkról!